CĂRȚI POȘTALE


Colecția Andrei Ștomff

GALAȚI. RESTAURANTUL „PESCARUL”

  • Nume actual subiect: Galați. Restaurantul „Blue Acqua”
  • Descriere: Restaurantul Pescarul văzut de pe faleza superioară a Dunării, de pe trotuarul opus.
  • Tip imagine: color
  • Fotograf: Constanța Nestor
  • Observații: Restaurantul „Pescarul” este opera arhitecților Maria Cocioabă și Ștefan Cocioabă, fiind adoptată o soluție constructivă pe plan circular, cu subsol și două niveluri, la care sunt distribuite terasele de vară: cea de la primul nivel fiind construită în taluz, în timp ce terasa superioară, de formă circulară, înconjoară sala restaurantului. Acoperișul, format dintr-o serie de pânze subțiri, cutate, dispuse pe plan circular formează un coronament decorativ, vizibil de pe promenada falezei și de pe Dunăre (Ștefan Cocioabă, „Restaurantul Pescarul din Galați”, în ArhItecrura, an. 16, nr. 114, 1968, p. 50-53).
  • Descriptori: restaurant; faleza Dunării; trepte; Galați;
  • Editura: Editura Meridiane
  • Expediată: Nu

Localizare
  • Regiune/Zona geografica /Context spatial: Moldova
  • Localitate: Galați
  • UAT: Municipiul Galați
  • Județ: Galați
  • Adresa actuala: Bulevardul Marea Unire nr. 75
  • Stat: România

SIMILARE
1