- Nume actual subiect: Arad - Bulevardul Revoluției - Palatul Neumann
-
Descriere:
Perspectivă asupra unui segment din fostul bulevard al Republicii, actual Revoluției. În partea stângă, în plan îndepărtat, se observă catedrala Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova” și în prim plan centru-jos se vede Palatul Neumann. Pe flancul drept al bulevardului sunt clădiri înalte cu etaje, construite în stil eclectic, în perioada finalului de secol XIX, început de secol XX. ... Vezi mai mult Vezi mai puțin
- Autor subiect: Arhitect Emil Tabacovici (Milan Tabaković)
- Datare subiect: 1892; 1904
- Tip imagine: color
- Cod LMI: AR-II-m-B-00550; AR-II-m-B-00557
-
Observații:
Palatul Neuman este un edificiu situat pe bulevardul Revoluției, în municipiul Arad. A fost construit între anii 1891-1892, la comanda familiei de industriași Neuman.
Clădirea eclectică cu două etaje are trei porți spre trei străzi, mai multe case ale scărilor cu o bogată ornamentație de fier forjat. În aripa dinspre bulevardul Revoluției funcționează o facultate a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, având o aulă de 200 de locuri, inițial sală de baluri. Deasupra fațadei clădirii se află blazonul familiei Neuman.
Catedrala (Biserica) romano-catolică „Sfântul Anton de Padova” este un lăcaș de cult din orașul Arad. A fost ridicat între anii 1902-1904 de către arhitectul arădean Milan Tabacovici. A fost sfințită în anul 1911. Lăcașul de cult are elemente reprezentând stilurile clasicist, baroc și renascentist.
Nava bisericii are o lungime de 43 metri, o lățime de 17 metri. Deasupra intrării se află o copie a statuii Pieta. Crucea de pe cupolă se află la o înălțime de 56 metri. ... Vezi mai mult Vezi mai puțin
-
Descriptori:
Arad;
Bulevardul Republicii;
Bulevardul Revoluției;
Catedrala Catolică;
Biserica Catolică Sfântul Anton de Padova;
Palatul Neumann;
- Editura: Editura Meridiane
- Expediată: Da
- Data expedierii: 17 iulie 1960
- Regiune/Zona geografica /Context spatial: Crișana
-
Localitate: Arad
- UAT: Municipiul Arad
- Județ: Arad
- Adresa actuala: Bulevardul Revoluției
- Adresa initiala: Bulevardul Republicii
- Stat: Republica Populară Română
2