A.A.L.L.R.R. PRINCIPESA MARIA CU PRINȚII ȘI PRINȚESELE
- Nume actual subiect: Principesa Maria și copiii ei
-
Descriere:
Portret de familie cu Principesa Maria și copiii acesteia, prințul Carol, principesa Elisabeta, principele Mirea și principesa Ileana, îmbrăcați în costume tradiționale românești, într-un cadru natural, într-o pădure.
- Tip imagine: monocrom
-
Observații:
Regina Elisabeta a Greciei (n. 1894 - d. 1956) născută în familia regală a României (cu titlurile de principesă a României și principesă de Hohenzollern-Sigmaringen) a fost fiica cea mai mare a reginei Maria și a regelui Ferdinand. Ea a devenit Regină a Greciei după căsătoria cu principele moștenitor George al Greciei, pe data de 27 februarie 1921. În anul 1935 aceasta divorțează de principele grec, stabilindu-se în România până în ianuarie 1948, când a fost nevoită să părăsească țara în exil, ajungând ulterior să-și trăiască restul vieții la Cannes, Franța, până la vârsta de 62 de ani, când se stinge din viață. De-a lungul vieții ei, aceasta s-a remarcat ca fiind o fire enigmatică, boemă și cu sensibilități artistice.
Mai multe informații despre Regina Elisabeta a Greciei puteți citi accesând link-ul:
https://casamajestatiisale.ro/familia-regala/istorie/copiii-ferdinand-maria/regina-elisabeta/
Maria a României (n. 1875 - d. 1938) a fost a doua regină a României, în calitate de soție a regelui Ferdinand I al României. Ea s-a născut Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, ca fiica a ducelui Alfred de Edinburgh, al doilea fiu al reginei Victoria a Marii Britanii și a Marii Ducese Maria, unica fiica a țarului Alexandru II al Rusiei si a printesei Maria de Hessen.
Ea a avut 6 copii, printre care și regele Carol al II-lea al României. Ea a fost apreciată atât pentru prezența ei de spirit cât și pentru implicarea ei în situația Țărilor Române, pe care aceasta părea să le înțeleagă mai bine decât mulți contemporani de-ai ei.
Mai multe informații despre Regina Maria a României puteți afla accesând link-ul:
https://peles.ro/personalitati/regina-maria/
Principesa Ileana a României (n. 1909 - d. 1991) a fost una din fiicele Reginei Maria a României și a Regelui Ferdinand I. Ea a fost căsătorită cu Arhiducele Anton al Austriei între anii 1931 și 1954, căsătorie din care au rezultat 6 copii. Ea este cunoscută pentru fondarea primei mănăstiri ortodoxe de limbă engleză din Statele Unite ale Americii, dedicându-se unei vieți monahale în ultima parte a existenței.
Mai multe informații despre Principesa Ileana a României puteți afla accesând link-ul:
https://casamajestatiisale.ro/familia-regala/istorie/copiii-ferdinand-maria/principesa-ileana/
Mircea, micul Principe al României, se naște la data de 13 ianuarie 1913, fiind ultimul copil al Reginei Maria a României. Acesta a murit de febră tifoidă în toamna anului 1916, în timpul Primului Război Mondial, la Buftea. Înmormântarea a fost făcută în grabă, căci trupele inamice se apropiau de București, iar familia regală făcuse planuri pentru a se îndrepta spre Iași. Osemintele micului prinț au fost mutate la Castelul Bran, la cererea Prințesei Ileana, sora prințului, în anul 1941. Mai multe informații puteți citi accesând link-ul:
https://casamajestatiisale.ro/familia-regala/istorie/copiii-ferdinand-maria/principele-mircea/
Carol al II-lea al României (născut la 15 octombrie 1893, în Sinaia, Prahova, România și decedat la 4 aprilie 1953, în Estoril, Lisbona, Portugalia) a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Carol a fost primul născut al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria, dobândind prin naștere titlul de Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (transformat mai târziu de Ferdinand în Principe al României). După accederea la tron a părinților săi a devenit Principele moștenitor Carol al României. Carol al II-lea este cunoscut datorită controverselor atât din viața sa politică, cât și personală.
Mai multe detalii despre parcursul său puteți afla accesând link-ul:
http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Carol_al_II-lea_de_Hohenzollern-Sigmaringen
-
Descriptori:
Familia Regală a României;
Casa Regală a României;
Regina Maria;
Regele Carol al II-lea;
Regina Elisabeta a Greciei;
Principele Mircea;
Principesa Ileana;
pădure;
cadru natural;
peisaj rural;
peisaj pitoresc;
costum tradițional românesc;
port tradițional;
prințesă;
prinț;
- Editura: Editura C. Sfetea
- Expediată: Nu
5